Algemene tandheelkunde

Periodieke controle

De tandarts verricht onderzoek naar de gezondheidstoestand van het tandvlees en het kaakbot, het functioneren van kauwspieren en kaakgewricht, eventuele afwijkingen aan slijmvliezen en onderzoek naar het bestaan van caviteiten (gaatjes). Wij adviseren om uw gebit elk half jaar te laten controleren. Een vroegtijdige opsporing van problemen zal in veel gevallen vervelende, lange en dure restauratieve behandelingen voorkomen en resulteren in een langer behoud van uw eigen tanden en kiezen.

 

Restauratieve behandeling

Ondanks inspanningen om uw gebit goed schoon te houden kunnen er toch gaatjes ontstaan. Deze kunnen in de meeste gevallen met composietvullingen hersteld worden. In sommige gevallen is er te weinig gezond tandweefsel over, waardoor dit niet meer goed opgevuld kan worden. Het is dan beter om een kroon te maken.

 

Wortelkanaalbehandeling

Tandbederf, lekkende vullingen of trauma kunnen de oorzaak zijn van een ontsteking aan een tand of kies die met vervelende en hevige pijn gepaard kan gaan. Het kan dan nodig zijn om het ontstoken weefsel in de tand te verwijderen en de tand of kies van binnenuit te reinigen. We noemen dit een wortelkanaalbehandeling. In de meeste gevallen is deze behandeling middels een verdoving pijnloos uit te voeren. Nadat de ontsteking verholpen is, kan een restauratieve behandeling volgen.

 

Extractie

Als het niet meer mogelijk is een restauratieve behandeling uit te voeren of een ontsteking niet meer anders op te lossen is kunnen we de betreffende tand of kies verwijderen. Dit kan ook uw eigen wens zijn. Als na het verwijderen van de tand of kies een esthetisch of functioneel probleem ontstaat, kan een vervolgafspraak gemaakt worden. 

 

Esthetische tandheelkunde

De esthetische tandheelkunde is gericht op het uiterlijk van de patiënt en omvat de mogelijkheden om het gebit te verfraaien. U kunt hierbij denken aan het verhelpen van verkleuringen, het veranderen van vorm, het dichtmaken van spleetjes tussen de tanden en het optisch corrigeren van de stand van de tanden.

Hiervoor zijn verschillende behandelingen mogelijk zoals bleken, facings (composiet of porselein) en kronen.

 

Digital Smile Design (DSD)

DSD is een methode waarmee de tandarts door bewerking van digitale foto's, de ideale gebitssituatie kan ontwerpen, waarbij uw wensen leidend zijn. Het is een analyse van uw tanden, lippen en gezichtsstructuur om de ideale glimlach te krijgen. Nog voordat de behandelingen starten, kunt u zien hoe het beoogde eindresultaat er in uw mond uit ziet!

Wij informeren u graag over de mogelijkheden voor uw situatie.