Implantologie

Implantologie is niet meer weg te denken uit de huidige tandheelkunde en kan een goede oplossing zijn wanneer één, meerdere of alle gebitselementen verloren gegaan is/zijn.

Implantaten zijn zogenaamde kunstwortels. Het implantaat is niet precies gelijk aan de wortel van uw eigen tand of kies, maar benadert de meeste eigenschappen hiervan. Een implantaat is gemaakt van titanium en heeft hetzelfde formaat als een natuurlijke tandwortel. Implantaten worden geplaatst in het kaakbot. Dit gebeurt onder plaatselijke verdoving. Een goede mondhygiëne is een voorwaarde voor langdurig succes. 

 

Volledige prothese

Als alle tanden en kiezen ontbreken en de bestaande prothese onvoldoende houvast op de kaak heeft, dan kan de prothese op implantaten worden vastgeklikt. Het slinken van de kaak wordt door de aanwezigheid van implantaten bovendien sterk afgeremd.

 

Kroon, ter vervanging van een tand of kies

Tanden en kiezen kunnen verloren gaan door een ongeval, tandbederf of ontstekingen van het tandvlees. Als een enkele tand of kies ontbreekt, kan in de ontstane ruimte een implantaat worden geplaatst. Op dit implantaat kan later een kroon geplaatst worden. Deze behandeling biedt het voordeel dat de buurtanden onaangetast blijven en niet hoeven te worden beslepen voor het plaatsen van een brug.

 

Brug, ter vervanging van meerdere tanden of kiezen

Als er meerdere tanden of kiezen ontbreken, kan een brug of een gedeeltelijke prothese gemaakt worden. Voor het maken van een brug moeten buurtanden of kiezen beslepen worden. Zeker wanneer het gezonde tanden of kiezen betreft, is dat niet wenselijk. Het dragen van een frame- of gedeeltelijke kunstharsprothese kan als oncomfortabel ervaren worden. Implantaten zouden in dat geval een mooi alternatief kunnen zijn. Op de implantaten kan een brugconstructie gemaakt worden, net als op de natuurlijke tandwortels.

Wij informeren u graag over alle bestaande mogelijkheden en zullen met u bespreken welke oplossing het beste past bij uw situatie.