Orthodontie

Orthodontie is een tandheelkundig specialisme met als doel het verkrijgen van een goed functionerend en regelmatig gebit, dat er mooi uitziet en goed schoon te houden is. 

Een juiste positie van de onder- en bovenkaak en het recht zetten van tanden en kiezen zal de kans op tandbederf en tandvleesziekten verkleinen en de kauwfunctie verbeteren. Uw tandarts zal beoordelen en met u bespreken of een orthodontiebehandeling nodig is.

Ook indien u zelf bepaalde wensen heeft met betrekking tot de stand van uw gebit kan de tandarts u doorverwijzen voor een orthodontiebehandeling. Orthodontie is mogelijk voor zowel kinderen als volwassenen.

Behandeling

Tijdens een eerste bezoek wordt er gekeken naar uw gebitssituatie. Indien nodig wordt er een röntgenfoto gemaakt. Afhankelijk van de ontwikkeling van het gebit zullen wij bepalen wat het beste moment is om met de behandeling te beginnen.

Indien er besloten wordt met de behandeling te starten, dan wordt een afspraak gemaakt voor een onderzoek. Dit onderzoek bestaat uit het maken van twee röntgenfoto's, digitale foto's en het maken van gebitsafdrukken.

Aan de hand van deze gegevens wordt een behandelplan opgesteld. Wij zullen dit plan, inclusief de behandelduur en kosten, uitgebreid met u bespreken.

Ouders en/of verzorgers zijn welkom in de behandelruimte om mee te kijken tijdens de behandeling.

Angstige patiënten krijgen extra aandacht, zodat ze vaak na één behandeling al van hun angst af zijn.